Bilde: Turorientering - hiv dere med! Skogen venter!

Turorientering - hiv dere med! Skogen venter!

Turorientering er en populær mosjonsaktivitet som kombinerer orientering og naturopplevelser, er svært lavterskel, og passer for alle. Man behøver ikke være medlem i noen forening for å delta, og man behøver ikke kunne kart og kompass godt for å starte. Hiv dere med, dere også!


Gratis eller rimelig
Turorientering kan man starte med når som helst i løpet av sommersesongen, og i mange tilfeller lages det også vinter-tur-orientering, også her i Drammen! Man kan laste ned noen turer helt gratis, men skal man ha alle idrettslagets turer, må man for noen hundrelapper kjøpe en tur-O-konvolutt med 5-15 turer der hver tur har sitt tilliggende kart. En tur har gjerne 10-25 poster. Konvoluttene får man kjøpt lokalt – se din nærmeste turorienteringsklubb på turorientering.no for detaljer om salgssteder – eller man kan laste ned fra turorientering.no. Turene og oppleggene er nye hvert år.

Man kan gjennomføre aktiviteten når man vil i løpet av døgnet, når man vil i løpet av sesongen, og gjerne sammen med familien eller vennegjengen! Idrettslagene som utarbeider turorienteringsoppleggene lager turer i forskjellig vanskelighetsgrad, fra grønn (enkel, for nybegynnere ) via blå og rød til svart (vanskelig/langt for viderekomne), så her er noe for alle aldre og kondisjonsstatuser!

Stolpejakt
Det finnes også et enda mer tilpasset lavterskelopplegg som de fleste av klubbene i Drammen tilbyr, og dette er stolpejakt. Disse turene er gratis, og postene finner man på stolper satt ned i urbane miljøer.

For deg som er opptatt av miljø, går det ofte an å ta buss til der turene starter. Konnerud Ils turorienteringsgruppe har for eksempel oppgitt bussruter som kan benyttes til starten av flesteparten av denne gruppens turer – se på denne gruppens facebookside for mer informasjon.Siste artikler
Bilde: 19. september – Inspirasjonskveld "Fra lek til livslang helse"

19. september – Inspirasjonskveld "Fra lek til livslang helse"

Bilde: Friluftskonferansen 2024

Friluftskonferansen 2024

Bilde: Ny daglig leder i Drammen Friluftsforum

Ny daglig leder i Drammen Friluftsforum